Al·legacions al projecte d'enllumenar els jardins de Santa Clotilde
REF. “Projecte d’il·luminació als Jardins de Santa Clotilde”
EDICTE Núm. 14269 B.O.P. de 13/10/2010
AL SR ALCALDE DE LLORET DE MAR
En Lluís (...), amb D.N.I. nº (...) i domicili al carrer (...) de 17310 Lloret de Mar, per mitjà d’aquest escrit compareix en l’expedient referenciat més amunt; tot designant a efectes de notificacions el mateix carrer (...), de Lloret de Mar 17310; i com millor procedeixi en dret, davant vostre
D I U:
Que a la vista de l’edicte d’informació pública del “Projecte d’il·luminació als Jardins de Santa Clotilde”, publicat en el B.O.P. el 13 d’octubre d’enguany, i donat que l’execució de l’esmentat projecte pot afectar un indret tant emblemàtic pels lloretencs i amb l’objectiu d’ésser tingut com a part interessada i rebre qualsevol notificació de l’acord que es dicti al respecte, en temps i forma, formula les següents:
AL·LEGACIONS
PRIMERA.-
Entenc que el que subscriu, en tant que ciutadà d’aquesta vila està perfectament i totalment legitimat per personar-se en aquest expedient, en el que també tinc el dret a comparèixer, i en conseqüència a poder formular al·legacions en defensa dels interessos col·lectius i de tots plegats.
És evident que aquesta condició d’interessat, així com la de poder formular al·legacions en aquest tràmit d’informació pública em ve atorgat pels articles adients i demés afins de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/99. Al·legacions que hauran de ser tingudes en consideració en la Resolució definitiva que s’adopti.
SEGONA.-
Es centra en considerar el projecte exposat al públic no ajustat a dret atesa la nul·la referència que en ell es fa al possible compliment/incompliment del que la ““LLEI 6/2001, de 31 de maig, d’ordenació ambiental de l’enllumenament per a la protecció del medi nocturn” i al “Decret 82/2005, de 3 de maig”, pel qual s'aprova el Reglament de desenvolupament de l’esmentada llei. El projecte tècnic que es tracta no justifica ni motiva el compliment de les disposicions de la normativa sectorial d’aplicació.
TERCERA.-
Entenc que el referit projecte no valora en cap moment el que el preàmbul de la “LLEI 6/2001, de 31 de maig, d’ordenació ambiental de l’enllumenament per a la protecció del medi nocturn” expressament preveu:
“un disseny o un ús inadequats de les instal·lacions d’enllumenament té conseqüències perjudicials per a la biodiversitat i el medi ambient, en la mesura que s’estiguin alterant, d’una manera desordenada, les condicions naturals de foscor que són pròpies de les hores nocturnes”
Com tampoc ho fa amb la resta d’aquest preàmbul.
QUARTA.-
Entenc també que el referit projecte tècnic tampoc té en compte, o al menys no justifica el que l’article primer de la referida “LLEI 6/2001, de 31 de maig, d’ordenació ambiental de l’enllumenament per a la protecció del medi nocturn” té com a finalitats en el seu apartat “a”, que diu textualment el següent:
“a) Mantenir al màxim possible les condicions naturals de les hores nocturnes, en benefici de la fauna, de la flora i dels ecosistemes en general.”
Així com tampoc ho fa en el que l’apartat “d”:
"d) Prevenir i corregir els efectes de la contaminació lumínica en la visió del cel."
CINQUENA.-
Entenc que tampoc es valora si la instal·lació electrotècnica del referit enllumenat artificial cap dintre els supòsits que com a exempcions d’aplicació i en el seu article 3er. marca la “LLEI 6/2001, de 31 de maig, d’ordenació ambiental de l’enllumenament per a la protecció del medi nocturn”
Article 2
Exempcions d’aplicació
1. Són exempts del compliment de les obligacions fixades per aquesta Llei, en els supòsits i amb l’abast que siguin fixats per via reglamentària:
a) Els ports, els aeroports, les instal·lacions ferroviàries, les carreteres, les autovies i les autopistes.
b) Els telefèrics i els altres mitjans de transport de tracció per cable.
c) Les instal·lacions i els dispositius de senyalització de costes.
d) Les instal·lacions de les forces i els cossos
de seguretat i les instal·lacions de caràcter militar.
e) Els vehicles de motor.
f) En general, les infraestructures l’enllumenament de les quals sigui regulat per normes destinades a garantir la seguretat de la ciutadania.
SISENA.-
Entenc que el referit projecte tècnic tampoc conté el que el Capítol II article 5è. apartat 3 de la “LLEI 6/2001, de 31 de maig, d’ordenació ambiental de l’enllumenament per a la protecció del medi nocturn” determina:
“CAPÍTOL II
Règim regulador dels enllumenats
Article 5
Zonificació
(…)
3. Els projectes d’instal·lació d’enllumenats que hagin de funcionar en horari nocturn han d’anar acompanyats d’una memòria que en justifiqui la necessitat.”
SETENA.-
Entenc també que el referit projecte tampoc especifica el que el Capítol II article 7è apartat 1 de la “LLEI 6/2001, de 31 de maig, d’ordenació ambiental de l’enllumenament per a la protecció del medi nocturn” assenyala:
“CAPÍTOL II
(…)
Article 7
Característiques de les instal·lacions i els aparells
d’enllumenament
1. Les instal·lacions i els aparells d’enllumenament s’han de dissenyar i instal·lar de manera que es previngui la contaminació lumínica i s’afavoreixi l’estalvi, l’ús adequat i l’aprofitament de l’energia, i han de comptar amb els components necessaris per a aquest fi.”
Tampoc el que preveu l’apartat “c” d’aquest mateix article “7” en el apartat “2”
“CAPÍTOL II
(…)
Article 7
2.-
(…)
c) Els sistemes de regulació del flux lluminós en horaris especials, si s’escau.”
VUITENA.-
Tampoc he sabut trobar en el referit projecte cap referència al que preveu l’article 8è a l’apartat 3er. de la “LLEI 6/2001, de 31 de maig, d’ordenació ambiental de l’enllumenament per a la protecció del medi nocturn”, on textualment es disposa:
“CAPÍTOL II
(…)
Article 8
(…)
3. Els criteris generals del règim estacional i horari d’usos de l’enllumenat exterior s’han de regular per via reglamentària. La regulació ha de tenir en compte les especificitats a què fan referència els apartats 1 i 2 i ha de fixar els condicionants aplicables a l’enllumenament en horari nocturn de monuments o d’altres elements d’un interès cultural, històric o turístic especial.”
NOVENA.-
Tampoc hi he sabut trobar cap referència al que l’apartat “e” article 9è de la “LLEI 6/2001, de 31 de maig, d’ordenació ambiental de l’enllumenament per a la protecció del medi nocturn” preveu:
“CAPÍTOL III
(…)
Article 9
(…)
e) Els enllumenats estiguin connectats només quan calgui, mitjançant temporitzadors, si escau.”
Tampoc el que preveu l’apartat “f” del referit article 9è:
“CAPÍTOL III
(…)
Article 9
(…)
f) Els enllumenats es mantinguin apagats en horari nocturn, quan no siguin necessaris.”
DESENA.
Tampoc hi he sabut trobar cap referència al que l’apartat “1” article 10è de la “LLEI 6/2001, de 31 de maig, d’ordenació ambiental de l’enllumenament per a la protecció del medi nocturn” preveu:
“CAPÍTOL III
(…)
Article 10
(…)
1. Les característiques dels enllumenats exteriors, ajustades a les disposicions d’aquesta Llei i de la normativa que la desenvolupi, s’han de fer constar en els projectes tècnics annexos a la sol·licitud d’autorització ambiental, a la sol·licitud de llicència ambiental o, si s’escau, a la comunicació de l’activitat, d’acord amb el que estableix la Llei 3/1998, del 27 de febrer, de la intervenció integral de l’Administració ambiental.”
ONZENA.
Tampoc hi he sabut trobar cap referència al que l’apartat “1” article 11è de la “LLEI 6/2001, de 31 de maig, d’ordenació ambiental de l’enllumenament per a la protecció del medi nocturn” preveu:
“CAPÍTOL III
(…)
Article 11
(…)
1. Les administracions públiques han d’incloure en els plecs de clàusules administratives d’obres, de serveis i de subministraments els requisits que ha de complir necessàriament l’enllumenat exterior per ajustar-se als criteris de prevenció i correcció de la contaminació lumínica establerts per aquesta Llei i per la normativa que la desenvolupi.
DOTZENA.
Com que l’apartat “2” de l’article “16” del capítol IV referit a “tipificació” de la “LLEI 6/2001, de 31 de maig, d’ordenació ambiental de l’enllumenament per a la protecció del medi nocturn” considera:
“CAPÍTOL IV
(…)
Article 16
(…)
“2. Són infraccions greus les accions o les omissions següents:
(…)
c) Instal·lar aparells d’enllumenament que no compleixin els requisits establerts per aquesta Llei i per la normativa que la desenvolupi. “
DEMANO:
Es corregeixin les possibles mancances i deficiències que he enumerat i que es tingui per presentat aquest escrit d’al·legacions -en temps i forma- en el tràmit d’informació pública del projecte tècnic esmentat, s’admeti el mateix i de conformitat al mateix procedeixi a resoldre de conformitat, recollint-se la meva proposta aquí formada, per entendre contrària a dret l’aprovació inicial acordada per aquest Consistori, per les raons apuntades en el cos del present escrit i que se sol.liciti informe sobre la normativa sectorial esmentada en el present escrit a la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.
Signat:
Lluís (...)
DNI (...)