Comptador d'entrades
de vegades no funciona...
massa tràfic.

lunes, noviembre 05, 2012

Mallerenga blava anellada: resposta de l'Institut Català d'Ornitologia

He rebut aquesta resposta de l'Institut Català d'Ornitologia.
"Moltes gràcies per comunicar-nos la troballa d'una mallerenga blava anellada.

La majoria de les mallerengues blaves que viuen a Catalunya són sedentàries i es mouen molt poc durant tot l'any. A partir de la tardor, però, i en funció dels anys arriben ocells forasters procedents del centre i nord d'Europa. Això ho detectem perquè en indrets on hi ha poques mallerengues a l'època de cria com són els canyissars o els parcs i jardins de les grans ciutats, a l'hivern poden albergar un bon nombre d'ocells.

Fins fa poc no sabíem l'origen d'aquestes mallerengues, però en els darrers anys hem aconseguit recuperar uns pocs ocells anellats a Centreuropa. Les dades de la mallerenga que has trobat a Lloret amb anella de Bèlgica és molt interessant perquè suposa un pas més en aquest coneixement.

Pots trobar més informació general sobre la mallerenga blava a Catalunya en aquest enllaç:    http://www.sioc.cat/fitxa.php?sci=0&sp=PARCAE

Tan aviat com tinguem les dades d'anellament amb els dies transcorreguts des de l'anellament i la distància recorreguda, t'ho farem saber.

Pel que fa a la iniciativa del jubilat alemany, resulta força curiosa i en tot cas és un bon exemple del fet que actuar localment pot tenir repercussió a nivell global. Tant de bo que tingueu altres iniciatives similars !

Salutacions,


Raül Aymí
Institut Català d'Ornitologia
Museu de Zoologia
Passeig Picasso, s/n
08003 Barcelona
ico@ornitologia,org